Értékelés:
(13 szavazat)

Megalakult a Fegyverügyi Egyeztető Fórum (SAJTÓKÖZLEMÉNY)

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2017. március 17.

 

Megalakult a Fegyverügyi Egyeztető Fórum (FEF) a Kaliber Magazin, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség, a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége, a Magyar Sportlövők Szövetsége, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége és a Polgári Kézilőfegyver– és Lőszervizsgáló Kft. részvételével.

 

A FEF politikamentes szakmai tanácskozó testület, költségvetése nincs, a tagok társadalmi munkában látják el feladataikat. Tevékenysége főként arra irányul, hogy szoros figyelemmel kísérje a fegyverek megszerzésének és tartásának ellenőrzéséről szóló Európai Uniós irányelv folyamatban lévő módosítását. Az ennek kapcsán várható magyar jogszabály-harmonizáció során pedig koherens javaslatokkal segítse a jogszabály-előkészítés folyamatát annak érdekében, hogy racionális és polgárbarát szabályozás születhessen meg. Fontos a tagok érdekvédelme, és az uniós irányelv kihívásaira adott közös reakció.  A fórum feladata ugyanakkor, hogy a jogalkotási folyamat során lehetőség nyíljon maximálisan kihasználni a közösségi szabályozás nyújtotta jogi kereteket a jogalkotókkal folytatott folyamatos párbeszéd útján.  

 

Tagjaink jelentős szerepet vállaltak a magyar fegyverjogi szabályozás legutóbbi átfogó felülvizsgálatában is, amely észszerű könnyítéseket hozott a hazai fegyvertartók széles rétegei számára a társadalom által megkövetelt biztonság szinten tartása mellett. A fórum deklarált célja, hogy a munkába bevonja a lőfegyvertartásban érdekelt, jelentős társadalmi bázissal rendelkező, fajsúlyos sport- és egyéb érdekvédelmi szervezeteket,  és egyben felvegye a kapcsolatot hasonló nemzetközi fórumokkal, szervezetekkel.

 

A FEF titkára: Németh Balázs (a MEFLSz elnöke).
e-mail: fegyverforum KUKAC gmail PONT com

Utoljára frissítve:

Legfrissebb számaink

Nap képe

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next
ki-vegzi-a-piszkos-munkat

ki-vegzi-a-piszkos-munkat

2017. 10. 17. | Megjelent:398

sturmgewehr-44-billeno-zartestes

sturmgewehr-44-billeno-zartestes

2017. 10. 13. | Megjelent:2035

mossberg-590-shockwave-black-aces-tactical

mossberg-590-shockwave-black-aces-tactic…

2017. 10. 10. | Megjelent:1314

 

Error: No articles to display

Copyright © Direx Média Kft. 2012