Értékelés:
(9 szavazat)

4 dolog, ami a magyar média nem fog elmondani a texas-i templomi mészárlásról

A minapi Sutherland Springs-ben (Texas) történt templomi mészárlás kapcsán a magyar tömegmédia (külföldi kollégáinak többségéhez hasonlóan) elővette a fegyverellenes narratívát. Holott ha a valóságot részleteiben tálalnák, akkor be kellene ismerni, hogy a meglévő állami fegyverszabályozás és a bürokrácia bukott meg és fegyvertartó polgárság fényesen és hősiesen szerepelt:

 

1. A mészárlást elkövető büntetett előéletű volt (családon belüli erőszak miatt a katonai igazságszolgáltatás szabadságvesztésre ítélte, lefokozta, és eltávolította a hadseregből).

 

2. a légierő (US Air Force), ahol szolgált elmulasztotta azt a törvényi kötelezettséget, hogy az FBI NICS előélet-ellenőrző adatbázist időben értesítse erről, így nem került be a fegyvertartástól eltiltottak körébe. Így vásárolhatott legálisan fegyvert. Maga a légierő is törvényt sértett.

 

3. A Texas állami DPS (Dept. of Public Safety) viszont tudomást szerzett erről az előéletről és megtagadta a viselési engedély (CHL - Concealed Handgun Licence) iránti kérelmét.

 

4. Egy civil, Stephen Willeford helyi lakos állította meg a mészárlást, saját tulajdonú AR-15 .223 Rem. kaliberű öntöltő puskájával. A lövedékálló mellényt viselő elkövetőt lábon és felsőtesten is eltalálta, súlyosan megsebesítette. Majd mivel az menekülőre vette a dolgot, Willeford és a hozzá csatlakozó másik civil, Johnnie Langendorff, üldözni kezdték, úgy, hogy a végén már csak 2 lőszer maradt Willeford fegyverének tárjában. Ezután adta fel a mészáros, és lőtte magát fejbe.

 

Források:

 

http://edition.cnn.com/2017/11/06/us/texas-church-shooting/index.html

 

http://www.foxnews.com/us/2017/11/06/air-force-didnt-report-texas-shooters-domestic-violence-conviction-to-federal-database-allowing-him-to-buy-guns.html

 

http://www.thetruthaboutguns.com/2017/11/daniel-zimmerman/air-force-failed-enter-devin-kelleys-criminal-information-fbi-nics-data-base/

Utoljára frissítve:

Legfrissebb számaink

Nap képe

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next
ruger-lc9s-9x19-mm-jatekpisztoly-feeling-nagypisztolyos-loeredmenyek

ruger-lc9s-9x19-mm-jatekpisztoly-feeling…

2017. 11. 20. | Megjelent:285

amerika-vs-magyarorszag

amerika-vs-magyarorszag

2017. 11. 16. | Megjelent:1963

neked-melyik-kotta-fekszik-jobban

neked-melyik-kotta-fekszik-jobban

2017. 11. 14. | Megjelent:251

 

Error: No articles to display

Copyright © Direx Média Kft. 2012