KaliberInfo

Távolsági rekord?

Lehetséges, hogy új rendőri fegyverhasználattal kapcsolatos távolsági rekord született nemrég (november végén) Texasban.

Egy szélsőjobboldali terrorista (Steve McQuilliams) tervezett és hajtott végre támadásokat több szövetségi intézmény ellen, rálőtt a mexikói konzulátusra, egy szövetségi bíróság épületére, az Austin Police Department főépületére, melyek során egy Kalasnyikov-jellegű fegyvert és egy .22-es puskát is használt, valamint több házilagos készítésű bomba is volt nála. Összesen több, mint 200 lövést adott le.

A helyszínre érkező lovasrendőrök egyike, Adam Johnson őrmester 104 yarrdól (= 95 méter) előrántotta pisztolyát és egyetlen lövéssel leterítette a lövöldözőt, aki meghalt. Az őrmester eközben másik kezével a lovat fogta (Texasban vagyunk, ugyebár). Valószínűleg egykezes lövésnél a lőtávot tekintve világrekordot jelent ez a rendőri fegyverhasználat. Maga Adam Johnson “isteni beavatkozásnak” is tekinti a sikeres találatot.

 

Az alkalmazott fegyver is érdekes, nem egy tuningolt M1911 vagy valami hasonló csodapisztoly, hanem egy teljesen gyári állapotú, műanyagtokos kakasnélküli DAO elsütőszerkezetú Smith and Wesson M&P .40 SW volt a szolgálati pisztoly.

 

 

http://kxan.com/2014/12/01/chief-on-austin-gunman-hate-was-in-his-heart/