KaliberInfo

Cikkajánló: 73 éves illegális fegyvertartó

Az alábbi cikket javasoljuk elolvasásra. A történet lényege, hogy önvédelemre, félelemből egy sokszorosan, saját házában áldozattá vált idős ember illegálisan beszerzett egy kispuskát, majd jóakarói feljelentették, és a TEK vitte el.

A nyomozóhatóság pedig a szánalmas fegyvere és 73 éves kora ellenére előzetesbe akarta záratni a büntetlen előéletű gyanúsítottat.

 

http://www.boon.hu/kapustol-rontott-ra-az-idos-ferfira-a-tek/2413162

 

 

Egy kis idézet:

 

Eddig kétszer törték fel a házamat, de loptak már el tőlem a pincéből bort és pálinkát is. Volt, hogy az éppen megfialt, szoptatós anyanyulat vitt el a tolvaj a kicsinyei fölül; mind elpusztult. Nyáron csak egy szúnyogháló van az ajtón, ablakon; ha azt kivágja valaki, már benn is van. Ezért végiggondoltam, hogyan is védekezhetnék – mesélte a férfi.

– Áramot nem vezethetek a kerítésembe, mert úgy járok, mint az a kesznyéteni gazda, a borba se rakhatok fagyállót. Ha harapós kutyát veszek az még a végén kárt tesz a gyerekekben, a riasztók meg nem érnek semmit; mire ideér a segítség, mind a kettőnket megölhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kispuskát az ónodi vásárban – magyarázta indítékait az idős ember.”

 

Természetesen az engedély nélküli lőfegyvertartás bűncselekmény, és a ha rendőrség tisztességesen végezné a dolgát kisebb súlyúnak ítélt esetekben, és például nem fő célkitűzésként az emberélet kioltására alkalmatlan nem halálos eszközök betiltásán munkálkodna, akkor talán ilyen esetek sem lennének.