KaliberInfo

Aravon Blue – újrafelhasználható gyakorlótöltény

Aravon Blue 9×21 mm

 

Új olasz gyakorlótöltényt mutattak be, melynek hasznos tulajdonsága, hogy sokszor újrafelhasználható. Az Aravon Blue fantázianevű termék alapja egy tömör réz hüvely, melyben a klasszikus valódi éleslőszertől való megkülönböztethetőség érdekében egy mély hornyot helyeztek el. Belül pedig nincsen lőportöltet, csak a csappantyú (Magnum Pistol Primer) ereje lövi ki a lágy műanyag lövedéket, mely kék színű, és alul egy kis csappal is rögzül abba a furatba, melyben a csappantyúelegy robbanásából származó gázok mozognak előre.

 

A műanyag lövedéket megforgatja a huzagolás, így akár 25 méteren is eltalálható vele egy mellalak (reális lőtáv: 10 m). a 12 graines műanyag lövedék kb. 240 m/s-mal repül ki, torkolati energiája 23-25 joule környékén lesz, tehát nem halálos és egy vastagabb könyv is elég golyófogónak. 9×19 mm 9×21 mm, .38 Special kaliberekben készül egyelőre. 3 db ára Olaszországban (csappantyú nélkül) 10 euró.

Újratöltéséhez csak egy csappantyúkitoló rudacska kell, semmilyen más szerszám nem szükséges. Természetesen öntöltő pisztoly csak ismétlőként működik vele.

(Via TFB és AeT)